Leermiddelen

 

Leermiddelen

Sinds 2016 wordt er in dit Kuyawage een pilot uitgevoerd door een onderwijs projectteam SIL geïnitieerd door de Indonesische overheid. Het onderwijs richt zich op meertalig onderwijs. Kinderen leren lezen en schrijven in hun eigen stamtaal en in het Indonesisch. Het Remote School Project Kuyawage Papua ondersteunt het uitvoerend onderwijs-projectteam door middel van het verwerven van leermiddelen en lesmaterialen.

  1. Aanschaf van lesmateriaal, tablets + notebooks + solarlampen. Tablets zijn een goed alternatief voor boeken (geen drukkosten, licht in gewicht, makkelijk aan te passen, kunnen tientallen boeken bevatten en hebben een eigen lichtbron). Dus lage transportkosten.
  2. Aanschaf van hulpmiddelen duurzame energie, solarsystemen voor het opladen van tablets en notebooks, printer, lampen, ed. Goal voor het jaar 2021 van het project, alle 13 scholen voorzien van zonnepanelen, tablets + solarsystem (bibliotheek).
  3. Het installeren op de tablets  specifieke apps behorende bij het ontwikkeld curriculum, het installeren van boeken zowel in het Bahasa Lani als Bahasa Indonesia.